Pajzos diadal Berlinben!

Április elején 25. alkalommal került megrendezésre a borvilág egyik legrangosabb nemzetközi borversenye, a Berliner Wine Trophy, ahol a Pajzos Tokaj borai kimagasló elismerésben részesültek. 1 nagyaranyérmet és 3 aranyérmet vihetett haza a borászat.

A 2021. április 8-20. között zajlott 12 napos megmérettetésen több, mint 140 borszakértő 8000 bort értékelt, a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Hivatal (OIV), a Nemzetközi Borász Szövetség (UIOE) által kialakított szigorú szabályok szerint.

Az OIV védnöksége alatt rendezett, egyik legrangosabb mustrán szerzett érmek kiemelkedő értékűek, mivel a teljes mezőny legfeljebb 30 százaléka kaphat elismerést.

Idén közel 2.500 bort díjaztak, amelyből csaknem 80 érmet magyar bor kapott, köztük a Pajzos Tokaj 2017-es évjáratú aszúját nagyarany éremmel tüntették ki. A borászatnak a 2016-os tokaji aszúját, továbbá a 2018-as és a 2019-es évjáratú furmint „Selection” dűlőszelektált és hordós érlelésű száraz borát, aranyéremmel jutalmazták.

„Külön örömöt jelent számunkra, hogy a 2017-es aszúnk a verseny alig 50 nagyaranyérmes borának egyike lett, és képviselheti a magyar, azon belül a tokaji borokat a világ élmezőnyében. A további három aranyérem, amelyeket egy aszú és két száraz furmint hozott el, és az, hogy mind két kategóriában két egymást követő évjárat munkájáért kaptunk elismerést, megerősíti, hogy jó irányba tartunk és ezen az úton kell fejlődnünk tovább a jövőben is.” – fogalmazott Laurent Comas, a Pajzos Zrt. igazgatója.

Segítség a palackban! Adományátadás a Szent László Kórháznak

Sikerrel zárult a Pajzos Zrt. adománygyűjtő promóciója. A borászat a koronavírus elleni küzdelmet támogatta MEGYER TOKAJ márkájú adománygyűjtő borával. A június 10.-én zárult akció során közel másfél millió forint gyűlt össze, amellyel a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványt támogatják

Az 1.402.500 Ft adományról szóló táblát június 25-én adta át ünnepélyes keretek között Laurent Comas, a Pajzos Zrt. ügyvezető igazgatója dr. Mathiasz Dórának, az alapítvány kuratóriumi tagjának.

„Ezúton köszönjük az adománnyal a kórház személyzetének a kitartást és a hősies munkát, ami még nem ért véget. Köszönetet mondunk egyúttal minden lelkes fogyasztónknak, hiszen ez az adomány a fogyasztóink adománya. Büszke vagyok a csapatomra is, mert annak ellenére, hogy nem multicég vagyunk, hanem egy kis-és középvállalkozás, ebben a kihívásokkal teli időszakban lelkesen dolgoztunk az ügy érdekében, és jelentős támogatás gyűlt össze. Öröm volt megtapasztalni azt is, hogy mind az Auchan Magyarország Kft, mint pedig beszállító partnereink rugalmas együttműködésükkel lehetővé tették az adománygyűjtő bor rekord gyorsaságú piacra kerülését és forgalmazását. ”- mondta Laurent Comas.

Az átadáson jelen volt dr. Müller Péter, a Dél-pesti Centrumkórház orvosigazgatója, dr. Szlávik János, a kórház infektológus főorvosa, alapítványi-kuratóriumi tag, Jankai Ágnes alapítványi-kuratóriumi tag, valamint a N.A.P. nyomda és a Borüveg-THM Kft. képviselői.

Az átadást követően dr. Mathiasz Dóra alapítványi-kuratóriumi tag elmondta:

„Szeretnénk megköszönni és kiemelni, hogy amikor a küzdelem sűrűjében voltunk, azokban az időkben ezek a dolgok adtak erőt, mert minden nap kaptunk valamilyen figyelmességet az emberektől. A kis - és középvállalkozások nélkül sokkal nehezebben ment volna ez a küzdelem.”

Együttműködő kereskedelmi partnerek:

Auchan Magyarország Kft., Galéria 12 kávézó, Kóstolom borbár, Nosztalgia étterem, Füge bolt, Laurel étterem, Borfalu Bortéka

Együttműködő beszállító partnerek:

László Zsuzsi grafikus, Borüveg THM, N.A.P. nyomda, Procork Kft.

Lezárult a Megyer Tokaj Adománygyűjtése

A Pajzos Zrt. a koronavírus elleni küzdelem támogatása érdekében Megyer Tokaj Segíts, hogy segíthessünk! címkével kétféle speciális adománygyűjtő bort hozott kereskedelmi forgalomba 2020. április 22-én. A borászat minden eladott palack után 500,- Ft-ot utalt át a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány részére a koronavírus elleni küzdelem támogatására. A június 10-éig tartó adománygyűjtés ideje alatt 2.805 palack bort értékesítettünk, így összesen 1.402.500 forintot gyűjtöttünk össze segítségetekkel a Kórház Alapítványának.

Köszönjük, hogy ilyen sokan csatlakoztatok a kezdeményezésünkhöz, így közösen összefogva pedig Együtt tudtuk segíteni a koronavírus által leginkább érintett Kórházat ebben a nehéz helyzetben.

Megyer Tokaj Adománygyűjtő bor szabályzat

MEGYER TOKAJ „SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!” ADOMÁNYGYŰJTŐ BOR

SZABÁLYZAT

 

A Pajzos Zrt. a koronavírus elleni küzdelem támogatása érdekében Megyer Tokaj Segíts, hogy segíthessünk! címkével kétféle speciális adománygyűjtő bort hozott kereskedelmi forgalomba.

A BEVEZETÉS CÉLJA:
A koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók és betegek megsegítése, támogatása a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány támogatásán keresztül.

Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány
Székhely:  1097 Budapest, Nagyvárad tér 1.
Alapítvány adószáma:            18735006-1-43
Számlavezető bank:               OTP
Számlaszám:                         11705008-29919907

MECHANIZMUS:
Minden eladott Megyer Tokaj Adománygyűjtő bor után a Pajzos Zrt. 500,- Ft-ot utal át a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány részére a koronavírus elleni küzdelem támogatására.

 AZ ADOMÁNYOZÁSBAN RÉSZT VEVŐ TERMÉKEK KÖRE:

  • Megyer Tokaj Segíts, hogy segíthessünk! címkével ellátott OEM, száraz, Furmint 2018-as évjáratú bor


IDŐTARTAM:
2020. április 22. – 2020. május 24. 
A Pajzos Zrt. fenntartja a jogot, hogy a támogatási időszakot bármikor meghosszabbítsa.

A TÁMOGATÁS RÉSZLETEI:

  • A Megyer Tokaj Adománygyűjtő bor palackonkénti 500,- Ft támogatási összeg az akció végétől számított 2 héten belül kerül banki átutalásra a Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány részére.
  • Az összegyűlt támogatási összegről a pajzos-megyer.com oldalon, valamint a cég hivatalos Facebook oldalain (https://www.facebook.com/pajzoswinery/ és https://www.facebook.com/Megyer-Tokaj-1404368819862738) keresztül tájékozódhat.
  • A támogatási időszak lejártát követően egy - az Alapítvány által kiadott - hivatalos igazolás a teljes átutalt összegről is közzétételre kerül.

A MEGYER TOKAJ ADOMÁNYGYŰJTŐ BOR MEGVÁSÁROLHATÓ:


Kérdés esetén írjon az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre vagy hívja a következő telefonszámot: 00 36 70 604 6801.

 SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

 

 

 

Pajzos Aszú Magyarország legjobb bora!

A Winelovers 100 teszt 2019-es listájának első helyezettje a Pajzos Tokaj aszúja: a Pajzos Tokaji Aszú 5 puttonyos 2006.
A Winelovers 100 teszt és kiadvány azzal a céllal jött létre, hogy a magyar borok népszerűsítésén túl támogassa a fogyasztókat a borválasztási döntéseikben, objektív mércét, irányjelzőt mutatva a sokszínű borkínálatban.
A 2019-es lista első helyezettje az a Pajzos Tokaji Aszú lett, melyet Tim Atkins, Master of Wine is a következő kifejezéssel jellemzett: „mind-blowing”, azaz „észbontó”.
A 100-as listában a Pajzos Tokaj 2014-es Édes szamorodnija is előkelő 31. helyezést ért el.  

Winelovers 100 teszt - 3 nap, 15 zsűritag, 300-nál is több bor és 2 előkelő helyezés a Pajzos Tokaj számára. Az idei év nyertese, az 5 puttonyos Tokaji Aszú 2006 már korábbi versenyeken is kiválóan szerepelt: Decanter World Wine Award aranyérem 2014-ben, Challenge International du Vin aranyérem és Vinalies Internationales arany érem 2017-ben.
„Ez a bor mutatja meg legjobban a Pajzos stílust.” - mondta el Laurent Comas, pincészetünk birtokigazgatója. „Mindig ezt szeretnénk megalkotni, kompromisszumok nélkül. Erre megoldás az évjáratbeli különbségek tudatos és profi lereagálása, így tudjuk fogyasztóinknak a magas minőséget, a megszokott és vágyott stílust nyújtani. A Pajzos márka egy hiteles és megbízható márka, nem okoz csalódást.”
A nyertes bor fiatalabb aszúkat is maga mögé utasítva ért el első helyezést, vakteszten jóval fiatalabbnak mutatta magát, köszönhetően a tökéletes sav-cukor egyensúlynak.
A lista 31. helyezettje szintén egy Pajzos bor, a Pajzos Édes Szamorodni 2014-es évjárata. Ö is remekelt már az idén, Vinagora arany éremmel és az Országos Borversenyen elért Nagy arannyal büszkélkedhet. Koncentrált bor, a mangó, barack és tea jegyeivel, nagy testtel és hosszú lecsengéssel.

Elismerések a 2019. évi Országos Borversenyen

Büszkén adjuk hírül, hogy a 2019. évi Országos Borversenyen boraink ismét rangos elismerésben részesültek:

  • Pajzos Édes Szamorodni 2014 NAGY ARANY ÉRMET 
  • Pajzos Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013 ARANY ÉRMET
  • Pajzos Száraz Szamorodni 2011 is ARANY ÉRMET nyert!

Kóstoljátok meg Ti is!

Ünnep van.

Karácsonyi akciós borcsomagok a Pajzos és a Megyer pincészettől!

Hogy megkönnyítsük a választást idén is összegyűjtöttük a biztos pontokat az ünnepi asztalra. A válogatásban mindenki megtalálja kedvenc palack borát, legyen az édes vagy száraz borkülönlegesség.

Ha még nem tudod, mit vegyél karácsonyra ezek a válogatások biztos elnyerik majd tetszésedet.

Kedvezményes borcsomagok a Pajzos és Megyer pincészettől:

 

Read more: Ünnep van.

Kertészeti munkagép beszerzés a Pajzos Zrt-nél - 1826796432

A Kedvezményezett neve:                            Pajzos Termelési És Kereskedelmi Zrt.

Pályázati felhívás neve, kódszáma:              Kertészet korszerűsítése – kertészeti gépbeszerzés támogatása VP2-4.1.3.5-16

A projekt címe:                                              Kertészeti munkagép beszerzés a Pajzos Zrt-nél

A projekt azonosító száma:                           1826796432

A szerződött támogatás összege:                  7 016 148 Ft

A támogatás mértéke:                                   50%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:   A beruházás keretében 2 db környezetvédelmi előírásoknak megfelelő vontatott LOCHMANN RAS 15/ 80 axiál ventilátoros permetezőgépet, 2 db Braun HZ 6 BV kultivátort egy jobb oldali és egy baloldali soraljművelővel, 1 db Braun Parapflug mélylazító készletet a Braun kultivátor vázhoz szerzünk be. A modern gépek beszerzésével növeljük kapacitásunkat, korszerűsítjük gépállományunkat, erőforrás-felhasználás hatékonyságunk nő, csökkennek a működési költségeink, javul a gazdálkodásunk eredményessége, a termékeink minősége, új eddig nem alkalmazott technológiát vezetünk be a gazdaságunkban. LOCHMANN RAS 15/ 80 permetezőgép 1600 l-es szőlőben is alkalmazható, korszerű technikai megoldásai optimális szórásképet, levélfelületi borítást és csepegés mentes, környezetkímélő, üzembiztos technológiát jelent. 25%-os vegyszer megtakarítás érhető el, a környezeti terhelésre, és a költséghatékonyságra pozitív hatású.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma:          2018. május 31.

 

Pajzos aranyérem az MTA Bora 2016 versenyen

 

 A Pajzos Tokaji Késői Szüretelésű Hárslevelű (2013) desszertbor kategóriában nyert aranyérmet az MTA Bora 2016 versenyen. Nagy büszkeség ez pincészetünk számára, hiszen a Hárslevelűnk egyedüli késői szüretelésű borként is remekül helytállt a mezőny aszújai között.

Köszönjük szépen az Akadémiának az elismerést!

                                
                               

Subcategories